Over de Gevelwinkel

De Gevelwinkel is een online speciaalzaak voor vakspecialisten en bedrijven die zich bezighouden met gevelrestauratie en gevelreparatie. In onze webshop vindt u alle producten die u hiervoor nodig heeft. Van steenreparatiemortel tot de benodigde gereedschappen zoals verschillende snijvoegbeugels! Vanuit Heerenveen worden onze producten verkocht door heel het land. Ook kunnen deze bij ons opgehaald worden op elk mogelijk tijdstip.

 

De Gevelwinkel wordt beheert door Anna de Haan en Harmen Schippers. Harmen heeft als gevelspecialist veel ervaring op het gebied van gereedschappen en producten. Hij is uw vraagbaak voor gericht advies. Anna houdt zich bezig met de praktische zaken van de webshop. Zij regelt de administratie, verzorgd uw bestelling en stuurt deze naar u op.

 

Het ontstaan van de Gevelwinkel
Harmen Schippers en Anna de Haan hebben de Gevelwinkel samen opgericht in 2013. Dit deden zij nadat ze veel vragen kregen over een plek waar restauratiebedrijven de juiste materialen kunnen kopen. Sinds 2020 verkopen zij deze producten ook online en is Gevelwinkel tegenwoordig een trouwe verkooppartij voor vele ZZP’ers, vakspecialisten en restauratie bedrijven.

 

 

Ervaring in de branche
Harmen Schippers, eigenaar van onder andere Schippers Gevelwerken, verricht zelf de werkzaamheden waar de producten van Gevelwinkel voor bedoeld zijn. Dit betreft voegwerk, gevelrestauratie, en -renovatie. Harmen is gespecialiseerd in het restaureren van historische voegwerk. Tevens is Schippers Gevelwerken ook het eerste kleine bedrijf in Nederland dat het certificaat ‘Erkend restauratievoegbedrijf’ van stichting ERM heeft behaald. Ook wordt Harmen erkend door kwaliteitsregeling ‘Kennis & Kunde’.

Onderdeel van Schippers Gevelwerken, wat is opgericht in 2005, is ‘Stucsteen’. Stucsteen houdt zich bezig met stucwerk, maar het resultaat heeft een uitstraling wat lijkt op metselwerk. Ook heeft Harmen een stichting genaamd ‘Gevel ambacht opleidingen’. Met deze opleidingen traint hij mensen om uiteindelijk hetzelfde werk als hem te kunnen verrichten. Deze opleiding is door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) erkend op het gebied van gevelrestauratie.

Vanuit zijn liefde voor zijn werk als gecertificeerd restauratie-voeger heeft Harmen in 2012 Stichting Voeggarant opgericht. Een keurmerk voor zelfstandige restauratie-voegers en kleine voegbedrijven. Dit deed hij omdat andere keurmerken zich vooral richten op de grotere voegbedrijven.

Met al deze ervaring beschikt Harmen over alle kennis en expertise om iedereen te helpen met het vinden van de juiste producten en hoe deze toe te passen.